TROUWEN BIJ SLOT DODDENDAEL | Diederik & Marit

1 juni 2019 stond al een hele poos gemarkeerd in mijn agenda – Diederik & Marit mailden mij namelijk al in februari 2018. Die lange aanloop maakte niet alleen dat hun bruiloft tot in de puntjes was geregeld, maar ook dat ik extra lang kon uitkijken naar de grote dag!

Als ik samen met videograaf Boy Linders aankom bij de woning van het bruidspaar in hartje Nijmegen, zijn de voorbereidingen al in volle gang. De moeder van Marit en haar twee beste vriendinnen helpen Marit met het aantrekken van de jurk – en WAUW, wat staat ‘ie haar goed! Maar ook Diederik mag er zijn vandaag, zo zien Boy en ik als wij alvast vooruitlopen naar het Kronenburgerpark, waar de first look gaat plaatsvinden. Diederik, met zijn grijze park en koperkleurige details, matcht perfect bij zijn aanstaande vrouw. Een plaatje zijn ze!

Voor de fotoshoot kiezen we wat plekjes in het Kronenburgerpark – hey, als we er dan toch zijn – en daarna vertrekken we naar een van Nederlands’ mooiste trouwlocaties: Slot Doddendael. Hier is de tafel al gedekt voor een heerlijk Italiaans diner, maar voordat het zo ver is maken we foto’s in de boomgaard, op de brug en bij de knalrode Ford Mustang van de vader van Diederik. We zoeken de groene en romantische plekjes rondom het slot op – precies zoals Diederik en Marit van tevoren voor ogen hadden.

Na de fotoshoot is het eerst tijd om te proosten met alle gasten, waarna het hele gezelschap plaatsneemt aan de mooi gedekte, lange tafels onder de stretchtent. De ceremonie vindt namelijk pas ‘s avonds plaats in de boomgaard, vanaf 19:00 – en in deze tijd van het jaar is het licht om dat tijdstip PERFECT! Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik dat hoorde 🙂 De hele ceremonie ademt liefde en positiviteit: zo komt Diederik onder luid applaus oplopen met ‘Lovely day’ van Bill Waters op de achtergrond en klinkt tijdens het tekenen van de akte ‘Signed, sealed, delivered’ uit de speakers. Na onwijs mooie geloftes, waarbij hier en daar een klein traantje wordt weggepinkt, wordt het ja-woord uitgesproken en tijdens de kus steekt Diederik zijn gebalde vuist hoog in de lucht: Marit is dan eindelijk zijn vrouw!

Proosten gebeurt onder het genot van een hapje van de sweet table en een aantal mooie speeches, waarna het avondfeest losbarst. Diederik en Marit hebben elkaar tijdens hun studietijd in Nijmegen leren kennen en hebben uit die tijd nog veel vrienden, zowel gezamenlijk als apart van elkaar, waardoor het op de bruiloft gezellig druk is. Boy en ik vertrekken als het feest net losbarst. Een groot deel van het gezelschap zit dan nog op het terras, maar ik heb me laten vertellen dat dit feestje binnen tot in de late uurtjes is doorgegaan ;-).

Lieve Diederik en Marit, ik heb onwijs genoten van jullie prachtige dag en ik heb heel veel inspiratie op kunnen doen voor onze eigen trouwdag in 2021 ;-). Onwijs bedankt voor jullie vertrouwen!

Locatie: Slot Doddendael
Trouwjurk: Prinses Bruidsmode
Trouwpak: Valk & Co maatkleding
MUAH: Esmiralda de Waal
Bloemen: Mariette de Ridder
Bruidstaart: ZOET. Nijmegen
Videograaf: Boy Linders
BABS: Yvonne Braspenning – Roukens

.

Let's connect

@madelontijdink