MIJN 19 FAVORIETE FOTO’S VAN 2019

Het jaar is alweer bijna ten einde! En wow – het is zo’n enorm cliché, maar écht waar: wat is 2019 snel gegaan. Met name omdat ik het begin van 2019 nog zó goed kan herinneren, alsof het vorige week was. Er is ontzettend veel gebeurd en ik heb fantastische shoots en bruiloften vast mogen leggen. En omdat het einde van het jaar hét moment is om terug te kijken, zet ik hier mijn 19 favoriete foto’s van dit jaar op een rij.

Even een kleine disclaimer: OMG, wat vond ik het moeilijk om 19 foto’s te kiezen. Ik ben echt blij met zooooo veel foto’s die ik dit jaar geschoten heb. Toen ik journalistiek studeerde leerde ik het credo ‘schrijven is schrappen’, en dat principe heb ik hier ook toe moeten passen – en misschien maar goed ook, anders was dit rijtje heeeeel lang geworden.

(het idee heb ik overigens schaamteloos gejat van collega-fotograaf Louise, maar dat mocht, zei ze me vorig jaar 😉)

.

We beginnen de ranglijst met een foto van de minishoots van dit voorjaar. De bruiloft van Laila was een van de eerste die ik als second shooter heb gefotografeerd, nu boekte ze een minishoot voor portretfoto’s voor haar eigen bedrijf.

.

En op diezelfde dag fotografeerde ik dit knappe koppel – deze achtergrond is echt mijn allerlievelings 😍

.

Willem en Marlieke trouwden in augustus van dit jaar (waarover verderop meer), maar voordat het zo ver was verkenden we de trouwlocatie met een te gekke fotoshoot in de duinen. Extra leuk was het om een aantal van de foto’s uit de shoot op hun trouwkaart terug te zien, zo’n eer vind ik dat altijd 😍

.

De trouwdag van Gristo en Maryvonne had álles erop en eraan, inclusief een fijne sunset shoot bij een van de mooiste trouwlocaties van Nederland: Slot Doddendael. Alles klopte – en ik ben nog steeds verliefd op de kleur van het pak!

.

Hahaha, ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom deze foto van dezelfde bruiloft in dit rijtje thuishoort? 💙

.

Fast forward naar de winactie die ik in september deed ter ere van het 3-jarig bestaan van mijn bedrijf – de babyshoot werd gewonnen door Imke en Robin! Kleine Miles was hier pas twee weekjes oud 💙 En hoewel ik van tevoren gewaarschuwd werd (“we hebben wel een heel donker huis, hoor”) was ik enorm blij met het licht!

.

In de herfst mocht ik de zwangere Lucie op de foto zetten in Amsterdam. Zij en papa-to-be Louis wilden graag foto’s met de mooiste herfstkleuren in het Beatrixpark, maar ook in de babykamer – en mijn hart maakte een sprongetje toen ik de kleur op de muur zag. Wat een fijne plek!

.

Als de bruidssuite er zó uitziet… Blijer kun je mij als fotograaf niet maken!

.

Een dikke knuffel van mama voordat je trouwdag begint, hoe mooi is dat moment? Daar wil je toch sowieso een foto van? 😍

.

Het afgelopen jaar heb ik regelmatig ondernemers voor mijn lens gehad, zo ook Annick van SC Weddings & Events! Het licht in haar huis was fantastisch en ik ben heel blij met de spontane, eigenwijze foto’s, met name in zwart-wit!

.

Ik ben echt verliefd op dit boeket, en op deze foto van de bruiloft van Daan en Liselotte in september van dit jaar!

.

En dan de plek waar Liselotte zich klaarmaakte voor haar grote dag… Dat licht, wauw! Dit is in het prachtige Klooster Nieuwkerk in Goirle, echt een toplocatie.

.

De loveshoot van Ellen en Emanuel was voor mij extra bijzonder, lees hier waarom. Deze foto is denk ik mijn favoriet van heel 2019 – de liefde spat er toch vanaf?!

.

Kleine Juliët kon haar ogen bijna niet openhouden tijdens onze babyshoot 💖

.

Als bruidsparen kiezen voor iets anders dan anders ben ik bij voorbaat al fan – dit pak van Glenn is dan ook echt mijn favoriete outfit van 2019 geworden. Deze foto vind ik op de een of andere manier ook zó romantisch 😍 Meer van deze bruiloft is te vinden in de blog!

.

Knappe Marlieke, op blote voeten aan het strand. Fantastisch om je bruiloft zo te vieren 😍

.

Ik hou van kinderen op een bruiloft! Speciaal voor alle kids die op de grote dag van Roger en Nanka aanwezig waren, was er superleuk entertainment geregeld. Hun eigen kids Lily en Kyan waren de hele dag zo lief voor elkaar – dan krijg je dit soort schattige plaatjes 😄

.

Hét moment van de dag voor Diederik: hij mocht zijn kersverse vrouw kussen! Deze bruiloft was zó mooi dat ik hier de hele top 19 wel mee zou kunnen vullen.

.

Ennnn een foto van de minishoots van 1 december kan natuurlijk niet ontbreken. Een duidelijke favoriet, deze foto van Koen, Marleen en hun kleine Jip! Ik postte ‘m de dag na de minishoots ook al op mijn Instagram-account, want zeg zelf: die omgeving! Dat licht! En dan die blik van Marleen op haar kleine meid… Favorietje hoor! 🧡

.

Prive

Zo, dat waren de 19 favorieten van dit jaar – op werkgebied dan. Want als ik door de filmrol van mijn telefoon scroll, zie ik tal van hoogtepuntjes voorbij komen! En daar komt de waarde van foto’s dan kijken: mijn favoriete (privé)foto’s zijn misschien niet de mooiste, maar hebben wel allemaal te maken met de allerbeste, mooiste en meest speciale momenten van dit jaar. Ik zou zo nog een lijst met 19 foto’s kunnen maken, maar ik hou het maar bij de volgende 3 uit de privécollectie 😉

.

Deze kan écht niet ontbreken in dit rijtje: in januari ging hij voor mij op één knie tijdens onze reis naar Bali 🥰

.

In mei van dit jaar plande ik een wel heel last-minute reisje naar de Amalfi-kust, om een van mijn beste vriendinnen daar op te zoeken. Steph (op rechts) is Canadees en reisde met haar zus (midden) een maand door Italië. Mijn agenda was die maand bomvol met 5 bruiloften in 3 weken, maar als je elkaar al 6 (!) jaar niet gezien hebt en dan zó dicht bij elkaar bent… Ja, dan ben je gek als je geen ticket boekt, toch? 😉 Deze foto is gemaakt op de laatste avond voordat ik terugvloog en zij verder zouden reizen, en we hebben die avond goed geproost op onze vriendschap. En precies daarom is deze foto en dit moment zo bijzonder voor mij!

.

In september danste ik met mijn team het WK in Moskou en natuuuuurlijk blijf je dan een paar dagen langer daar om de stad te verkennen. Op deze foto staat maar een deel van het team en de supporters, maar als ik deze foto zie word ik weer helemaal vrolijk omdat het zó’n ontzettend toffe week was.

.

Dat was ‘m dan! Op naar veel meer van deze momenten in 2020. Ik wens jullie fijne dagen – proost op het leven en geniet!

Let's connect

@madelontijdink