4 REDENEN OM VOOR EEN TROUWALBUM TE KIEZEN

Zijn de foto’s van jullie trouwdag binnen, dan is er niks zo leuk als samen nagenieten van de mooiste momenten van jullie grote dag, toch? Persoonlijk vind ik dat je dat het best kan met een album, en daarom lever ik bij iedere trouwreportage een mini-album met foto’s van de fotoshoot. Willen jullie liever alle momenten terugzien in het album en de volledige dag keer op keer herbeleven, dan is een upgrade naar het luxe, fine-art fotoalbum mogelijk. De foto’s die het verhaal van jullie trouwdag vertellen, wil je nou eenmaal op hun mooist laten zien – lees hieronder waarom een trouwalbum daar de beste manier voor is!

.

Het is een tastbare herinnering

Jullie ontvangen de foto’s van jullie bruiloft op een USB-stick en via een online galerij. Je kunt ze dus altijd bekijken, makkelijk meenemen en delen met je familie en vrienden. Toch heeft een fotoalbum meer charme, iets nostalgisch. Herinner jij je nog het trouwalbum van jouw opa en oma, of die van je ouders, dat jij als kind vol bewondering hebt doorgebladerd? Fotoalbums kunnen generaties lang bekeken worden. Bovendien kunnen foto’s in een album sneller worden bekeken dan via een scherm en kan een album, in tegenstelling tot een USB-stick, niet crashen.

.

Je kunt het trouwalbum laten maken

Een album ontwerpen lijkt vaak makkelijker dan het is. Uit alle foto’s de beste kiezen, ze op volgorde zetten, een mooie lay-out maken en ga zo maar door. Het laten maken van een album bespaart jullie tijd – én je krijgt geen kans om het klusje voor je uit te schuiven. Wanneer de foto’s bij jullie zijn afgeleverd ga ik aan de slag met een ontwerp en daarna neem ik jullie mee in het proces, totdat jullie album klaarligt om opgehaald of verzonden te worden. 

.

.

De albums zijn van hoogwaardige kwaliteit

Zijn jullie op zoek naar een album dat jaren meegaat? Dan is het belangrijk om te investeren in een kwalitatief goed product. Er is een groot verschil in de kwaliteit van albums die een vakleverancier aanbiedt aan fotografen en albums die je kunt maken via het internet. Mijn albums laat ik drukken bij een Nederlandse leverancier die gespecialiseerd is in het maken van kwalitatief hoogwaardige, luxe trouwalbums. De albums worden zorgvuldig met de hand ingebonden en gedrukt op dik fine-art papier. Dit betekent dat de kleuren op dit papier precies hetzelfde, en dus net zo mooi, uitkomen als op de computer.

.

Jullie bepalen de looks

Om een idee te krijgen van de mogelijkheden voor jullie eigen album, heb ik een aantal demo-albums in verschillende kleuren en maten, en stalen van de beschikbare materialen. Ik ontwerp jullie album, maar jullie hebben natuurlijk inspraak in de looks ervan! Na jullie bruiloft ga ik aan de slag met het eerste design. Ik ontwerp jullie album met een ruime selectie foto’s zodat er geen enkel moment mist. Samen nemen we de drukproef en eventuele aanpassingen door. Pas wanneer de drukproef helemaal naar jullie wens is, gaat het album in productie. Jullie kiezen zelf het formaat, het materiaal, de coverkleur en andere opties om jullie album nog mooier te maken. Mochten jullie ideeën hebben die niet niet in de brochure staan: alle bestellingen worden op maat gemaakt en vrijwel alles is mogelijk!

.

Eigenschappen luxe fine-art fotoalbum

Benieuwd naar wat de luxe fine-art fotoalbums zo bijzonder maakt? Deze albums hebben de volgende eigenschappen:

Premium fine-art papier – stevig, dik kwaliteitspapier met een matte uitstraling.

Lay-flat – alle albums hebben lay-flat pagina’s en kunnen hierdoor tot 180 graden geopend neergelegd worden. De foto’s kunnen over twee pagina’s worden afgedrukt zonder storende naad of bolling van de pagina’s in het midden.

Covers – jullie hebben de keuze uit verschillende kleuren lederen, linnen of fluwelen covers.

Embossing met jullie namen en/of trouwdatum – embossing betekent dat een zelfgekozen tekst (meestal jullie namen en/of trouwdatum) in de cover van het album wordt gedrukt. Dit kan eventueel met goud- of zilverfolie (om de letters bij bepaalde kleuren beter uit te laten komen).

Bewaarbox – standaard wordt jullie album geleverd in een mooie bewaarbox! Het is niet alleen praktisch om het album veilig in op te bergen, maar geeft ook een extra finishing touch aan de luxe die jullie album uitstraalt. Jullie hebben de keuze uit een bewaarbox met deksel of een inschuif box:  

Ouderalbums – optioneel bij te bestellen: een identieke, kleinere versie van jullie eigen album, maar dan om cadeau te doen aan bijvoorbeeld jullie ouders of getuigen: 

.

Informatiebrochure trouwalbums

Zijn jullie enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie eigen trouwalbum? Stuur me een berichtje en vraag mijn brochure aan, of kom een keer langs om de demo-albums in het echt te zien! 🙂

.

Door Loïs

Let's connect

@madelontijdink